Warning: Use of undefined constant DSC - assumed 'DSC' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/coretours/apps/old/public/wp-content/themes/framework/header.php on line 60

    Warning: Use of undefined constant post_date - assumed 'post_date' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/coretours/apps/old/public/wp-content/themes/framework/header.php on line 60

FAQ

Coretours FAQ

_

Hur betalar jag?

Du kan välja att betala via kortbetalning eller med direktöverföring från Din bank. Du kan även välja att betala mot faktura 14 dagar, för detta tillkommer inget extra förutom fakturerings- och serviceavgiften på 149kr. Fakturan skickas till Dig via den mail Du uppgett vid registrering.
_

Hur vet jag att min order blivit godkänd?

Du får dels ett mail från oss när Din betalning har gått igenom och när vi bekräftat betalningen även ett SMS som skickas ut ifall Du angivet Ditt nummer korrekt med rätt landsnummer. Detta kan ta upp till 48h men givetvis jobbar vi så fort vi kan.

Logga in på ditt konto på Coretours.se. Där kan du se din orderstatus samt ladda ner ditt orderkvitt/resekvitto som PDF. Normalt godkänner vi alla ordrar inom 24h.
_

Jag har valt vilken stad jag vill bli upphämtad i men hur vet jag var i denna stad Ni kommer?

Du kan gå in på biljettsidan för det event du ska åka här på hemsidan och klicka på den stad du valt som upplocklingsplats. Du kommer då få upp en karta med exakta plats vart bussen plockar upp dig.
_

Kan jag åka med Er trots att jag ej är 18år?

Vi har satt ett krav på att minimum åldern är 16 år för att resa med oss ifall arrangören av eventet/festivalen tillåter det annars är det 18 år som gäller. Är du under 18 år så krävs målsmans intygande. Kontakta oss på Coretours innan Ni gör Er beställning så skickar vi ut en blankett som Dina målsmän får fylla i. Denna ska sedan fyllas i och signeras av Din målsman innan den skickas tillbaka till oss antingen via post eller genom att skanna in den och skicka till vår mail. Kontaktuppgifter finner Du under “Kontakta Oss”.
_

Behöver jag ett pass?

Från och med 00:00 den 4 Januari 2016 så är det obligatoriskt att medtaga PASS för alla resenärer. Enligt lagändringen så måste vi kunna styrka och identifiera våra resenärers medborgarskap det är ej möjligt med vanliga ID-kort. För att förtydliga, innehaver du ej med PASS till bussen så kommer du nekas tillträde till bussen då vi ej kan styrka medborgarskap. Giltigt PASS gäller även för de eventuella vänner du bokat för på samma order. ID-kort, körkort och studentkort är EJ giltig legitimation för att styrka sitt medborgarskap.

Det är ett utfärdande gjort av regeringen och inget vi kan påverka.

Nedanstående text inom denna fråga gäller ej efter 4 Januari 2016.

Vid passage inom medlemsländer i EU så krävs normalt sätt inget pass. Däremot är ett ID-kort nödvändigt för att vi ska kunna identifiera Dig som kund vid påstigning och tänk även på att ID-kontroller sker i vissa fall på eventen. Vi rekommenderar dock alltid våra resenärer att ta med sitt pass.
_

Kan jag endast köpa själva resan med Er eller måste man betala för hela paketet?

Normalt så erbjuder vi endast paketresa vilket innebär att det paketet Du köper ifrån oss inkluderar resa tur & retur och entre biljett om inget annat anges. I vissa fall gör vi undantag när resenären själv köpt biljett och endast vill köpa själva resan tur och retur. Ifall detta är intressant för Dig så ska Du kontakta Coretours support i god tid. Tänk på att detta endast gäller i vissa fall.
_

Priset har ändrats för en resa än när jag kikade tidigare, varför det?

Vi har ofta pre-sale/early bird av biljetter. Med detta menas att de som köper en biljett i god tid när vi presenterat resan får reducerat pris. Förklaringen är att all administration blir lättare för oss desto fler som handlar tidigare vilket gör att vi vill främja att man inhandlar sin resa tidigare.
_

Är det tillåtet att förtära alkoholhaltiga drycker på bussen?

Vi ser inga hinder med att förtära alkohol på bussen så länge det sker i LAGOM mängd! Med lagom mängd menar vi att individen kan hantera sig själv och följa våra andra regler som gäller på våra resor. Vid överkonsumption som leder till stök och oroligheter för våra andra passagerare så har vi rätt att avvisa Dig ifrån bussen och då får Du ta Dig dit/hem på eget sätt, vi sätter våra kunders säkerhet i första hand och en individ ska inte ha möjligheten att förstöra de andra resenärernas resa. Vid spya eller urinering i bussen som kommer på klädsel och dylikt så debiteras en kostnad på 1500 kr inkl. moms som går oavkortat för städ och rengöringskostnader.  Ej betalda fakturor går automatiskt vidare till inkasso och efter det kronofogden.
_

Är det tillåtet att ta med cannabis och diverse droger till och från eventet?

När Du som kund accepterat våra köpvillkor så godkänner Du även att ingen form av droger och substanser medförs dit eller hem. Då Du som individ är 18 år så har vi däremot ingen makt vad Du gör utanför vår resa, dvs vad som sker under tiden Du ej befinner Dig på vår buss alternativt under pågående resa. Vid påstigning samt under resa så har vi däremot rätt att neka Dig resa ifall reseledaren bedömer att Du är i sådant skick att Du riskerar säkerheten för våra andra resenärer. Reseledaren har även rätt att neka Dig fortsatt resa om reseledaren bedömer Dig vara i sådant skick att Du påverkar Dina medresenärer negativt. Ifall stopp sker i tull pga att Du som resenärer har innehaft någon form av drog som är utanför Coretours resa så debiteras Du en kostnad på 1500 kr inkl. moms som går oavkortat till våra kostnader som tillkommer för försening. Ej betalda fakturor går automatiskt till inkasso och därefter till kronofogden.
_

Hur fungerar mitt debit-/kreditkort utomlands?

VISA och Mastercard funkar generellt utomlands och bra i EU länder. Dock är vår erfarenhet att automaterna dels ute och inne på ett event brukar fungera sådär så vi rekommenderar Dig att växla till euro hemma i Sverige alternativt på färjan mellan Rödby och Puttgarden. Vid god ankomst till ett event finns såklart även möjligheten att växla i den stad vi är i. Dock är detta ej rekommenderat då våra erfarenheter är att resenärer med minsta möjliga marginal ofta brukar stöta på problem.
_

Jag vill avbeställa min resa/biljett, hur funkar det?

Beroende på hur lång tid innan avresa samt vilken resa så tillkommer en kostnad för avbeställning då Coretours har lagt ut pengar dels för biljett, hyror, drivmedel, låst plats för Dig med mera. Beroende på hur godtid Du kontaktar oss och vi får Ditt signerade avbeställningspapper så varierar summan. En kreditering kan ta upp till 30 dagar.

Weekend resor där festivalen omfattar mer än 1 dag (12h) är ej avbokningsbara. Detta gäller för bland annat Defqon.1 weekend, WiSH weekend, The Qontinent och Decibel Weekend.

Observera att resan till Tomorrowland inte är avbokningsbar.

 – Avbokningskostnader och avgifter
14+ dagar innan avresa =  1300kr (Per biljett, detta dras av vid kreditering)
1-13 dagar innan avresa = Ingen ersättning.

För mer info angående avbokning, KLICKA HÄR!

 Överskrivning av resa och biljett på annan person.

Detta görs senast 4 dagar innan avresa och gäller först den dagen vi mottagit Ert signerade avtal som vi skickat ut.
500kr inkl moms debiteras per namnbyte.

Observera att resan till Tomorrowland inte går att överskriva till en annan person.

För mer info, KLICKA HÄR

_

Jag har köpt resa inklusive biljett från Er men hur funkar det med entrébiljetten?

Vi delar ut entrébiljetterna en stund innan vi når vårt ankomst mål. Inga biljetter skickas ut i förtid eller innan resa på grund av att Du som kund ska ha möjlighet att avboka och för att vi ska säkra att de ej kopieras och sprids vidare.

Defqon.1 2018: Du behöver registrera ditt konto och biljett hos Q-dance. Vi skickar ut koderna via SMS i omgångar. PDF biljetten laddar du sedan ner från Q-dance. Läs instrukionerna här!

Intents Festival 2018: Du får mail med uppgifter från Intents. Du skriver själv ut biljetten.

Alla andra kommande Q-dance evenemang kommer att kräva att biljetten registreras. Därmed har du som resenär eget ansvar att registrera biljetten samt att skriva ut den till evenemangen.
_

Jag tänkte köpa en resa men ser att den ökat i pris sedan sist, varför?

Vi har oftast en så kallad pre-sale/early bird av våra resor vilket innebär att vi under en begränsad tid erbjuder ett fantastiskt pris för de som är ute i tid och bokar. Detta är främst för att all administration med mera förenklas för oss så därför kan vi erbjuda detta en begränsad tid innan eventet.
_

Vad behöver jag med mig för att identifiera mig vid påstigning?

För mindre resor så krävs endast ID-handling. Vid större resor som Qlimax, Hard Bass och Defqon så ska du medtaga din orderbekräftelse. Detta kvitto tar Du med Dig tillsammans med Ditt ID-kort så vi kan identifiera att just Du är Du. Har Du köpt flera biljetter så kontrollerar vi först ID kort på den som betalat och därefter jämför vi ID korten på de vänner som Du angivit alternativt mailat oss.
_

Var hittar jag köpvillkoren?

Klicka här för att komma till köpvillkoren!
_

Vilka valutor accepterar Ni på bussen? Tar Ni även kort?

Vi accepterar svenska kronor och euro i kontantform. Vi erbjuder även kortbetalning med stöd för VISA / Mastercard och American Express som Du kan handla med på bussen.
_

Jag tror jag glömde något på bussen, har Ni hittat det?

Vi samlar ihop allt av värde och lägger det i vår upphittatlåda. Har Du blivit av med något så kontaktar Du oss på [email protected] och bifogar en så bra beskrivning som möjligt. Vi definierar ej alkohol, mat och diverse drycker som värdesaker.
_

Är det tillåtet att ta med Boomblasters?

Givetvis får Du ta med Dig en Boomblaster, dock finns det restriktioner! Tänk på att det är de valda reseledarna på varje resa som ger Dig Ditt tillstånd att få använda den. Boomblasters tar även extra plats och ska ej behöva ta plats från våra andra resenärer så bered Dig på ifall Du sitter ensam på ett säte att få ha den i knät alternativt lägga den i bagaget. Boomblastern används alltså endast i samtycke med övriga passagerare och reseledare. Vid missbruk så som störning så har vi rätt att omhänderta Din Boomblaster tills det att resan är avslutad, det vill säga då du anlänt till Din slutdestination.
_

Hur är det med att ta med sig eget godis/snacks?

Vi ber Er att inte ta med sådant som en stor del av vår befolkning är allergiska mot så som jordnötter, mandlar med mera.
_

Har Ni några bestämda tysta tider på bussen?

Själva resan ska ju vara en fest men vi vet att för allas bästa så behöver alla vila lite, därför så släcker vi ned ljus och musik ett tag för vila efter att vi stigit av färjan från Danmark till Tyskland. Givetvis när vi börjar närma oss så är det fullt ös igen som gäller :)
_

Hur många högtalare/boomblasters får man ta med?

Vi vill inte ha någon kärnkraftverksexplosion av olika låtar överallt i hela bussen. Att höra tre olika låtar samtidigt är inget som tillfredställer de flesta. Reseledarna anpassar det så att alla trivs, dvs beroende på hur man sitter och ljudet fördelas i bussen så kan det vara okej med flera högtalare men oftast räcker det med en eller två högtalare/boomblasters.
_

Hur får jag min entre biljett till festivalen/eventet? Jag har bara fått order kvittot via mail!

Vi delar alltid ut entrebiljetterna en kort stund innan vi är framme vid festivalen/eventet.
_

Vilken åldersgräns gäller?

Vi tillämpar alltid samma åldersgräns på våra resor som den åldergräns arrangören för evente/festivalen valt att sätta. Vanligast är 18år men även 16årsgräns förekommer.

Var hittar jag tiden ni hämtar upp mig?

Klicka på den resa du bokat efter att du klickat på menyvalet “Events” så finns tiderna på vänster sida. Genom att klicka på din stad så får du fram vägadress och en kartbild över platsen.

Kan man lämna saker i bussen?

På våra resor som har en slutdestination i Nederländerna, Tyskland eller Belgien så är det möjligt att lämna kvar det du önskar. Notera dock att vi tar inget ansvar för era föremål. Det är på helt egen risk man lämnar kvar lösören i bussen.